Als ondernemer is het wenselijk om te kunnen investeren op momenten dat dit nodig is. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Duurt het lang voordat jouw klanten hun facturen betalen? Dan ontbreekt het je mogelijk aan de financiële middelen om snel te bewegen als je kansen ziet. Met doorlopend krediet maak je hier een einde aan. Dankzij deze zakelijk financiering los je een tijdelijk tekort aan liquide middelen op en betaal je dagelijkse uitgaven voor je bedrijf. Als je nog niet eerder zakelijk krediet aangevraagd hebt, zit je mogelijk nog met een aantal vragen. Daarom vertellen wij je in deze tekst precies hoe doorlopend krediet werkt.
Hoeveel geld kan je lenen?
Voordat je doorlopend krediet aanvraagt, wil je allereerst weten hoeveel geld je kunt lenen. Dit kunnen we op voorhand helaas niet precies zeggen. Waarom niet? Omdat de hoogte van dit krediet per situatie kan verschillen. Het minimumbedrag dat je kunt lenen is 5000 euro. Wij kunnen ons voorstellen dat dit misschien te weinig is voor jouw bedrijf. Geen paniek, want een geldverstrekker kan ook meer geld voor jou klaarzetten. Je kunt namelijk maximaal 500.000 euro lenen als je voor een zakelijk doorlopend krediet kiest.
Je krijgt een speciale rekening
Keurt een geldverstrekker jouw aanvraag voor zakelijk krediet goed? Dan stort deze partij het bedrag in één keer op jouw rekening. Bij zakelijk krediet is dit niet het geval. Een geldverstrekker maakt namelijk een speciale rekening voor jou aan en stort hier het geld op. Doordat je toegang hebt tot deze rekening, bepaal je zelf wanneer en hoeveel je opneemt. Grote voordeel hiervan is dat je alleen een beroep op doorlopend krediet hoeft te doen als je het echt nodig hebt.
Kosten doorlopend krediet
Geld lenen kost geld, dit is voor doorlopend krediet niet anders. Je gebruikt immers geld van een ander om jouw bedrijf vooruit te helpen. Vandaar dat een geldverstrekker rente in rekening brengt. Bij doorlopend krediet betaal je overigens alleen rente over het geld dat je opneemt. Hierdoor vallen de kosten per maand vaak relatief laag uit. Hoeveel rente je betaalt? Dat hangt af van de rentestand op het moment dat je het krediet aanvraagt. Doordat de rente wordt vastgezet, betaal je altijd hetzelfde bedrag.
Wanneer kies je voor een zakelijke lening?
Doorlopend krediet is voor sommige ondernemers een uitkomst, maar helaas heeft niet iedereen er evenveel baat bij. Volstaat doorlopend krediet niet voor jouw bedrijf? Vraag dan een zakelijke lening aan. Deze financieringsvorm is geschikt voor langlopende investeringen. Denk hierbij aan de aanschaf van een nieuwe machine of een nieuw voertuig, maar ook aan uitbreiding van jouw bedrijf. Voordat je een zakelijke lening gaat aanvragen, kun je een berekening maken. Op deze manier krijg je een goede indruk van hoeveel geld je kunt lenen. Staat het bedrag jou aan? Dien dan direct een aanvraag in. Hiervoor richt jij je simpelweg tot het internet. Ook doorlopend krediet kun je overigens makkelijk en snel online aanvragen.