Dit is waarom je een occasion lease moet nemen voor jouw nieuwe lease contract!
Tips

Dit is waarom je een occasion lease moet nemen voor jouw nieuwe lease contract!

198views

Het leasen van een auto is een populaire keuze voor zowel zakelijke rijders als particulieren. Vooral in deze tijden van financiële onzekerheid is het leasen van een tweedehands auto, ook wel occasion lease genoemd, een aantrekkelijk alternatief voor het leasen van een nieuwe auto. Er zijn namelijk verschillende voordelen verbonden aan het kiezen voor een occasion lease. Laten we eens dieper ingaan op de redenen waarom dit de beste keuze kan zijn voor jouw volgende leasecontract.

De lease auto is snel leverbaar

Een van de grote voordelen van een zakelijke occasion lease is de snelle levertijd. Vaak zijn deze auto’s onmiddellijk beschikbaar, omdat ze al ergens in Nederland op voorraad staan. Dit betekent dat je niet maanden hoeft te wachten op je nieuwe auto. Dit is extra handig als je snel een vervangend voertuig nodig hebt of je huidige lease binnenkort afloopt. Hierdoor kun je meteen weer mobiel zijn zonder vertraging en administratief gedoe. Fast facts: dit kan de oplossing zijn voor iedereen die niet van wachten houdt!!!

Een gunstig maandtarief

Een ander belangrijk voordeel van het kiezen voor een occasion lease is de prijs. Omdat het voertuig al depreciatie heeft ondergaan, vallen de maandelijkse leasetermijnen vaak lager uit dan bij een nieuwe auto. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van dezelfde voordelen als een splinternieuwe leaseauto, maar dan tegen een veel gunstiger maandtarief. Dit is vooral aantrekkelijk voor prijsbewuste consumenten en bedrijven die graag kosten willen besparen zonder in te boeten op kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast kun je met het geld dat je bespaart eventueel andere investeringen doen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt zo!

Zelfde voordelen als Full Operationeel Lease

Een veelgemaakte misvatting is dat een occasion lease minder voordelen biedt dan een full operationeel lease van een nieuwe auto. Dit is echter niet waar. Bij een occasion lease heb je nog steeds recht op volledige service en onderhoud, verzekering, wegenbelasting, en pechhulp. Daarnaast ontvang je vaak een garantieperiode op de auto, zodat je met een gerust hart de weg op kunt. Zo heb je gewoon alle voordelen van een full operationeel lease, maar dan zonder de nadelen van een hogere kostprijs. Dat is nog eens goed nieuws voor iedereen die zorgeloos wil rijden! Ga hiervoor wel op zoek naar een betrouwbare leasemaatschappij, zoals XLLease.

Kortere looptijd dan andere lease contracten

Niet iedereen wil zich voor jaren vastleggen aan een leasecontract. Soms wil je gewoon flexibel blijven en niet jarenlang aan dezelfde auto vastzitten. Bij een occasion lease is de looptijd vaak korter dan bij het leasen van een nieuwe auto. Dit betekent dat je sneller van auto kunt wisselen als je behoeften veranderen of als je gewoon graag in een nieuwer model wilt rijden. Dit biedt je de mogelijkheid om je aan te passen aan je persoonlijke of zakelijke situatie zonder langdurige contractuele verplichtingen. Flexibiliteit staat bij iedere keuze voorop!

Leave a Response