Een contract tekenen met een incassobureau Let hierop!
OndernemenTips

Een contract tekenen met een incassobureau? Let hierop!

326views

Er zijn weinig dingen vervelender als ondernemer dan ontdekken dat één of meerdere van je klanten hun rekening niet hebben betaald. Vaak is dit op te lossen met een snel telefoontje, maar soms betaalt een debiteur de rekening ook niet omdat ze dat niet willen/ omdat ze zelf geen geld meer hebben. In dit soort gevallen is het belangrijk als ondernemer dat je zelf stappen zet. Je wilt immers laten zien dat je dit niet tolereert én je wilt bijvoorbeeld zelf het faillissement van je debiteur kunnen aanvragen, voor iemand anders dat doet en jij jouw centen nooit meer ziet. Als je echter een contract aangaat met een incassobureau, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. In dit artikel geven we je hier meer informatie over.

1. Reviews

Net zoals je geen bank koopt zonder eerst de reviews te bekijken om meer te weten te komen over de kwaliteit van de bank of de service van de verkoper, is het een slecht idee om zomaar een contract te tekenen zonder het incassobureau onder de loep te nemen. Idealiter heeft een bureau heel veel positieve reviews en scoort het bureau dus meer dan 4 van de 5 sterren. Let er ook op dat de reviews gespreid zijn in tijd – als je tientallen vijfsterrenreviews ziet die allemaal werden geplaatst op dezelfde dag… dan is dat vast sketchy.

2. Slagingspercentage

Wil je een incassobureau inschakelen? Zoek dan op de website naar het slagingspercentage van alle opdrachten die ze hebben aangenomen het afgelopen jaar. Als dit een goed percentage is, is een incassobureau hier trots op en zouden ze geen probleem moeten hebben om hier transparant over te zijn. Hoe hoger dit percentage, hoe meer zeker je bent dat jouw contactpersonen hun uiterste best zullen doen om jouw openstaande geldbedrag te innen.

3. Betalingsmethode

Natuurlijk is het ook belangrijk om de betalingsmethode te weten. Betaal je een ‘flat fee’ of vaste prijs als een incassobureau jouw opdracht aanneemt? Of adverteren ze zichzelf als ‘incassobureau no cure, no pay’ wat inhoudt dat het bureau enkel betaald wordt met een percentage van het opgehaalde bedrag áls ze erin slagen jouw geld te innen?

4. Wettelijke slagkracht

Het is jammer maar waar: veel debiteurs weten wat een incassobureau kan doen. Zo kan een normaal incassobureau wel een deurwaarder sturen, maar bijvoorbeeld niet het faillissement van een zaak aanvragen. Daarom werken veel bureaus met incasso-advocaten. Vraag dus zeker na bij je gekozen incassobureau hoe ze precies met je zaak aan de slag gaan.

We hopen dat je snel je geld kunt innen!

Leave a Response